Theatermaker

Theatermaker

"In mijn werk als regisseur vind ik het altijd magisch wat er ontstaat op de spelvloer"

De start is elke keer weer anders

Soms werk ik vanuit een bestaande tekst, soms vanuit een beeld of een locatie. Maar wanneer de spelers zich ermee gaan verbinden ontstaan er prachtige creaties. En dat is ook wat mij inspireert in het maken. Juist door het maakproces samen aan te gaan komen de mooiste dingen tot stand. Daarin vind ik het belangrijk en ook een voorwaarde om steeds te zoeken naar de

juiste vormen of kaders van waaruit spelers kunnen groeien in spel. Mijn regiestijl laat zich het beste omschrijven als energiek. Waarbij ik houd van tempo zowel in tekst als spel.

Ik maak graag gebruik van fysiek spel. Waarin ik steeds op zoek ben naar het komische element met een neiging naar absurdisme.

Het allerbelangrijkste van waaruit ik werk en ook graag naar boven haal bij mijn spelers is (spel)plezier. Humor verbindt en dat zet ik graag in!

"In mijn werk als regisseur vind ik het altijd magisch wat er ontstaat op de
spelvloer"

De start is elke keer
weer anders

Soms werk ik vanuit een bestaande tekst, soms vanuit een beeld of een locatie. Maar wanneer de spelers zich ermee gaan verbinden ontstaan er prachtige creaties. En dat is ook wat mij inspireert in het maken. Juist door het maakproces samen aan te gaan komen de mooiste dingen tot stand. Daarin vind ik het belangrijk en ook een voorwaarde om steeds te zoeken naar de juiste vormen of kaders van waaruit spelers kunnen groeien in spel.

Mijn regiestijl laat zich het beste omschrijven als energiek. Waarbij ik houd van tempo zowel in tekst als spel. Ik maak graag gebruik van fysiek spel. Waarin ik steeds op zoek ben naar het komische element met een neiging naar absurdisme.

Het allerbelangrijkste van waaruit ik werk en ook graag naar boven haal bij mijn spelers is (spel)plezier. Humor verbindt en dat zet ik graag in!

Contact

Contact

+31643759398
info@yvettetijmes.nl

Beroeps
vereniging

Collectief Alternatief Therapeuten
Nr: 76822022-03-03

Overig

IBAN NL61KNAB0417327048
KVK 85898732